jueves, 17 de mayo de 2012

L´ANY 2012 , L´ALZHEIMER I LA CRISIS


Aquest any els familiars de persones que pateixen malaties que provoquen ser depenents, teníem l´esperança que ens arribarien ajudes a aquestes persones per a poder millorar la qualitat de vida i la dels seus cuidadors-familiars.

Aquest any en la previsió de la llei de la dependència en incloure les ajudes per a les persones de grau 1, i per a centres d `alzheimer , es preveia un canvi en les subvencions que hi estaven rebent de la Conselleria de Benestar Social , tan per als Centres de Dia , com per als programes.

FEVAFA porta negociant amb les institucions , quasi dos anys , per determinar els serveis que des de cada població està portant a terme i quin serà el futur d`aquestos. Sols ens han dit que les subvencions que estem rebent aquest any es mantenia. Però i l`any que ve?

Segons l’OMS ( Organització Mundial de la Salud) i la ADI (L’ Associació Internacional d´Alzheimer) cada any hi haurà un augment de 7´7 milions de persones amb demències, una persona cada quatre segons.

Per aquestes persones les associacions portem 20 anys lluitant, i amb l`ajuda de la investigació s`han aconseguit molts avantatges paliatius i el que més ralentitzant l`avanç de la malatia.

Aquest és un problema global , socio-sanitari , que en cada pais i/o comunitat es desenvolupa de manera diferent. La Federació Valenciana d`Alzheimer (FEVAFA) agrupa actualment a 32 associacions.

Per a dur a terme les activitats que les associacions estem duent a terme , necessitem que les institucions públiques i privades ens incloguen en els seus pressupostos , i que any darrere any ens confirmen que així serà.

Aleshores esta angoixa que estem patint, fa uns anys ,en què les resolucions venen més tard i també les subvencions, comporta un augment de les despeses per a poder estar al corrent dels pagaments.

.La crisi ens envolta mundialment i l`atur augmenta cada dia , després de tota l´especulació que ens ha arrossegat fins aquesta situació.

L`Alzheimer comença també a crèixer paral.lelament a l`atur, fins a que les institucions els arriba , deixant en l`oblit tots aquells anys d`esforç i avantatges que s`han aconseguit.

Però el més greu de tot són les retallades que a aquestes persones els afecten, així com al seu voltant ,en les ajudes d`investigació. La malatia no s`atura , sinó pel contrari va passant a fases més dependents, necessitant més ajuda.

Si aquestes institucions amb Alzheimer ens tornen mès depenents , nosaltres estarem allí per ajudar a demostrar-los les nostres necessitats, i vegent com aquesta malatia junt a les demències en el futur va a ser la més popular.

No hay comentarios: