lunes, 23 de noviembre de 2009

BALANÇ DE PRESIDENTA


Ser presidenta d’AFAMA ha sigut per a mi una experiència molt gratificant i positiva. El fet de poder ajudar a persones amb les quals em sent molt identificada per la meua història personal m’ha fet tirar endavant. Quan fa uns anys jo em vaig trobar en la situació de tindre a un familiar malalt d’Alzheimer eren altres temps, no existien les associacions. Estava molt perduda i no vaig rebre la ajuda que necessitava. Per això estic ara ací, posant tot de la meua part per a que els que passen per on jo vaig passar tinguen el que a mi m’haguera agradat trobar.
Durant estos anys la satisfacció més gran ha sigut veure com poc a poc AFAMA ha anat cresquent fins ser el que és hui.

Els objectius que teniem la Junta Directiva quan vam començar este projecte jo crec que els hem aconseguit. No obstant, el dia a dia ens oferix nous reptes que hi ha que resoldre, circumstàncies no previstes que hem de superar. En realitat, el camí que vam emprendre és llarg i complicat i requereix molta feina i el suport de molta gent.

Hem ampliat el número de usuaris en els tallers, i també els serveis que es donen als malalts, com podologia, control d’enfermeria, TASOC (terapeuta animadora socio-cultural), servei a domicil·li… Per poder-ho fer hem hagut de fer un important esforç, ja que calia ampliar el número de professionals.

A banda dels tallers per als malalts, AFAMA també organitza una serie d’activitats per als familiars, cuidadors i socis. Al llarg de l’any hem aconseguit que la gent que rodeja als familiars puga assistir a cursets, tallers, xarrades, viatges culturals i de convivencia. Som conscients de que els familiars son molt importants i hem de cuidar al cuidador.

Des del mes de juny, hem creat un nou recurs. Es tracta d’un taller d’estimulació cognitiva i física per als malalts d’Alzheimer en fase inicial o moderada en horari de matí, de 9:30 a 13:00 hores. Estos tallers es realitzen a la planta baixa de l’edifici de les Trinitàries situat al carrer Pintor Borràs 14, el qual està totalment adaptat a les necessitats dels nostres malalts.

La finalitat d’este taller és treballar les capacitats que encara conserven els malalts per a que puguen desenvolupar les activitats de la vida diària. Degut a la gran necessitat i demanda que hem tingut en els últims mesos, des de la Junta Directiva ens vam decidir a dur a terme este nou servei, que ha tingut una acollida espectacular.

No ha sigut gens fácil, ja que res ens ha vingut donat i hem hagut de fer moltes gestions. Per poder portar a terme este projecte, s’ha hagut de treballar de valent. La col·laboració de les germanes trinitàries ha sigut determinant. El tracte amb elles ha sigut molt amable i cordial, i els devem el nostre agraïment com associació.

Crec que podem estar satisfets per la feina feta, però no podem baixar la guàrdia. Hi ha moltes coses per fer que requerixen que tinguem tot el soport de l’administració, socis i familiars. De tots ells dependrà que es puguen mantindre en el futur tots estos serveis o fins i tot incrementar-los com a nosaltres ens agradaria.

Rafaela Prats Nadal
Presidenta de AFAMA
Cocentaina

No hay comentarios: