martes, 18 de diciembre de 2012

LA XARXA DE XARXES ES MANIFESTA

Les entitats socials demanem al Consell la rectificació dels pressupostos que retallen més d’un 20% les ajudes en 2013

El sector que treballa amb les persones més desfavorides denúncia la manca de diàleg de la Generalitat i l’incompliment dels compromisos

Valencia, 17 de diciembre de 2012. La Xarxa de Xarxes d’Acció Social i Cooperació de la Comunitat Valenciana s’ha manifestat hui en defensa d’uns pressupostos més socials i en protesta pel que considera el projecte de llei pressupuestària de la Generalitat ‘més insolidari de la història’. La Xarxa de Xarxes ha volgut aprofitar l’inici de la discussió plenària del pressupostos de 2013 per a demanar al Consell la seua rectificació i expressar el seu malestar per les retallades previstes el pròxim any. La marxa ha recorregut els carrers de Serrans, Plaça Manises i Cavallers fins la Plaça de la Verge on les entitats han manifestat la seua preocupació pel retrocés social a la Comunitat Valenciana. ‘Els pressupostos previstos per al pròxim any continuen el camí de les retallades i per tant del greu retrocés en la construció de l'Estat del benestar i de les polítiques de cohesió social desenvolupades en les tres dècades democràtiques a la nostra Comunitat’, han criticat.

La plataforma, que reuneix les entitats del Tercer Sector d’Acció Social i Cooperació al Desenvolupament, ha denunciat que aquests pressupostos es traduiran en retallades de més del 20 % de les subvencions i ajudes destinades a les associacions dels àmbits de l'acció social i cultural. I ha assenyalat que aquestes retallades se sentiran amb especial intensitat en la reducció del 44% en els programes destinats a les persones immigrants, en la del 80% a programes de VIH - sida i en cooperació per al desenvolupament, en la disminució en un 20% de les ajudes a entitats del sector de la discapacitat o en la del 25 % als afectats per la malatia de l´Alzheimer, entre altres àmbit de l’acció social.

Des de la Xarxa de Xarxes s’ha volgut expressar amb especial èmfasi que als impagaments de la Generalitat, mitjançant convenis i subvencions amb organitzacions d'acció social i de cooperación que sumen més de 200 milions d´euros, s’afegeix la manca de diàleg de la Generalitat per resoldre els reptes de manera consensuada, així com l'incompliment dels compromisos institucionals, incloses les continues retallades i modificacions pressupostàries que suposen que no es parle de xifres reials, ja que en els propers dies la Generalitat modificarà la llei amb més retallades.

Les entitats socials que treballen amb les persones més desfavorides denuncien que amb l'excusa de la crisi, s'estan imposant únicament solucions orientades a protegir els interessos comercials i financers de les grans corporacions i realitzant en canvi retallades socials, que anomenen ‘política d'austeritat’, afectant directament a les persones més vulnerables i més empobrides de la nostra societat, atacant a les entitats socials i impedint els processos de participació democràtica i ciutadana. 

No hay comentarios: